חפש בבלוג זה

תרגום/Translate

חפש בבלוג זה. Search this blog

עייפות

עייפות.
ממה נובעת העייפות? עייפות היא תופעה פיזיולוגית שמתרחשת כתוצאה מחוסר של שינה.
כדי להבין מהי עייפות, רצוי להבין מהי שינה? ולמה אנחנו חייבים לישון? וזאת כדי שנוכל לתפקד בחיי היום יום שלנו, כמה שעות צריך לישון בלילה? ומה קורה לנו בעת תהליך השינה?
שינה היא פעולה פיזיולוגית שמתבצעת באמצעות הורמון השינה, שמאפשר לגוף בעת תהליך השינה להימצא בהרפיה מקסימלית, וזאת כדי שנוכל להיטען מבחינה אנרגטית.
הטעינה האנרגטית בעת תהליך השינה, דומה לטעינה חשמלית של רכיב האלקטרוני הנקרא קבל שאוגר חשמל ופורק אותו.
הטעינה האנרגטית לאחר תהליך השינה, מאפשרת לנו להפעיל את הגוף כאשר אנחנו נמצאים במצב של ערות.
מצב של חוסר בשינה או מצב ללא שינה בכלל, גורם לנו לעייפות שמובילה עד לכדי תשישות, שיכול להוביל אף למוות.
בלילה כאשר אין את אנרגית אור השמש, ואנרגית אור השמש אינה מגיעה אל הגוף, מתאפשר לגוף להפריש הורמון ואז להיכנס למצב של שינה, הרפיה, וכך הגוף מטעין את עצמו, ורצוי להבין איך לגרום לו להיטען באופן מקסימלי, וזאת כדי לנטרל את העייפות ואת התשישות שמלווים אותנו בעת ערות כתוצאה מחוסר בשינה.
טעינה אנרגטית מקסימלית בתהליך השינה שלנו, קשורה באופן ישיר לאורח החיים שלנו.
השינה משקפת את רמת הרוגע הפנימי, שאליו הגיע בן האנוש בחייו.
השינה משקפת את הסדר ואת השגרה באורח החיים שמנהל בן האנוש, ועד כמה חייו הם שלווים.
כלומר, הרוגע והשלווה שמנהל בן האנוש את חייו, ישתקף אצלו תוך כדי תהליך השינה בלילה.
ככל שהשינה תהיה רצופה, כלומר ללא כל הפרעות בעת תהליך השינה, וככל שההרפיה תהיה מקסימלית, כך הטעינה תהיה מקסימלית גם כן, ולמצב זה עלינו לשאוף.
האורח החיים שלנו כיום בעיקר הלא רגוע והלחוץ, אינו מאפשר לנו את הטעינה האנרגטית המקסימלית.
לכן, אנחנו חיים וצוברים עייפות, עד כדי תשישות במהלך חיינו.
סדר תודעתי חדש שמאפשר לנו אורח חיים שהוא רגוע ושלוו, יאפשר את הטעינה המקסימלית.
אנרגית השמש מפריעה להטענת הגוף באנרגיה בעת התהליך כשישנים.
לכן רצוי לזכור, שהורמון השינה מופרש בתהליך השינה בעיקר בלילה ו/או בחושך.
כאשר אנחנו ערים ומפעילים את הגוף, עלינו לתפקד ולהיות ערניים ודרוכים, כדי לשמור ולהגן על עצמנו, כלומר המצב האנרגטי שלנו צריך לאפשר לנו את התפקוד הבריא והבטוח בחיי היום יום.
אם אנחנו חשים בעייפות כאשר אנחנו ערים במשך היום והלילה, וקשה לנו לתפקד ולהפעיל את הגוף זה אומר שאנרגטית אנחנו בשלבי התרוקנות, והדבר נובע בגלל מכלול שלם של נושאים שעלינו להבין אותם ולחיות על פיהם, כלומר איך לחיות באורח חיים בריא? שקיים בו סדר ושיגרה, שמכיל את מגוון הנושאים החשובים לעצם קיומנו ובריאותנו, כמו: רוגע פנימי שזה מצב שבו בן האנוש אינו מייצר ומפעיל את רגשותיו הפנימיים, שינה של שמונה שעות בלילה, תזונה אורגנית מתאימה, שתייה מתאימה, פעילות גופנית, שמירה על טמפרטורת הגוף, נשימות סדירות, לחיות ללא לחץ זמן, היגיינה אישית וסביבתית, לחיות ללא דאגה הישרדות, ועוד.
עייפות זהו מצב פיזיולוגי שבו בן האנוש נמצא, כשרמת האנרגיה שלו בשלבי התרוקנות.
תשישות זהו מצב פיזיולוגי שבו בן האנוש נמצא במצב אנרגטי, כשהגוף מופעל במצב של התרוקנות.
הגוף הפיזי האנושי הוא כלי ביולוגי, שנבנה בתהליך החקירה, הלמידה וההתפתחות האבולוציונית, ולכן עלינו ללמוד איך להפעיל, להזין ולתחזק אותו כדי שנהיה בריאים ונאריך חיים. 
האנרגיה שאנחנו צורכים ומספקים לגוף כמו, מזון, שתייה וחמצן, מאפשרים לנו להטעין ולהפעיל את הגוף גם בהרפיה ובטעינה בעת תהליך השינה, וגם כמובן מאפשרים לנו לתפקד בעת תהליך הערות, כלומר מאפשרים לנו לחיות.
תהליך השינה בלילה רצוי שיהיה לפי בדיקה על עצמי כשמונה שעות לערך, כשהרצוי ללא כל הפרעות בתהליך עצמו, כך שהטעינה תהיה מקסימלית.
גם אם מסיבה כלשהי לא מצליחים לישון, בגלל סיבות כאלו או אחרות, רצוי לשכב את שמונה השעות ולנוח, גם מצב זה מאפשר טעינה אנרגטית מסוימת.
במידה והצלחנו להביא את הגוף כאשר אנחנו ישנים למצב שהוא ימצא בהרפיה מלאה, שיאפשר את הטעינה המקסימלית, וללא כל הפרעות בתהליך השינה, אז התפקוד שלנו בהפעלת הגוף בעת ערות יהיה רגוע, נוכל להיות מרוכזים יותר, הפעילות הפיזית שלנו תהיה תקינה יותר, נהיה מפוקחים יותר, ונוכל לשמור ולהגן על עצמנו, ובעיקר נתפקד ללא שחיקת הגוף, מה שיכול לגרום לנו לפגיעה וסבל בריאותי.
במידה והשינה אינה מאפשרת לנו את ההרפיה המלאה, כלומר את הטעינה מקסימלית, בגלל שינה שהיא אינה רצופה במשך הלילה, שנגרמה בגלל סיבות כאלו ואחרות, סיבות שיכולות להיגרם לנו כתוצאה מגורמים שהם חיצוניים לגוף ו/או אם אלו הם הפרעות שהם כתוצאה מגורמים שהם פנימיים לגוף, אז הגוף שלנו יתפקד באופן כזה שהצריכה האנרגטית שלו תהיה מינימלית, הכל תלוי באיזה רמה אנרגטית נמצא הגוף, והוא יספק את תצרוכת האנרגטית הדרושה לאיברים הפנימיים החיוניים, ככה שהגוף ישתדל לשמור על המצב הבסיסי ביותר להישרדותו, וזאת כדי לשמור על עצמו בריא, ובעיקר חי עד לתיקון.
דבר חשוב נוסף שרצוי להבין, שבתהליך השינה אנחנו מאפשרים לגוף להיטען אנרגטית, אבל גם לרפא, לתקן, לחדש ואף לנקות ולבנות את עצמו, וזאת כתוצאה מאורח החיים הלא בריא שאנחנו מנהלים במהלך היום, וגם מהתחלואה היום יומית מעצם היותנו מתפקדים וחיים.
שינה רצופה וללא הפרעות תוכל להתבצע, במידה ונבין מהם אותם הגורמים להפרעות השינה, אם אלו הם אותם גורמים שהם חיצוניים ו/או פנימיים לגוף.
אם נוכל להבין את אותם הגורמים החיצוניים ו/או הפנימיים שנקלטים ו/או משודרים מהגוף, אשר מפריעים לתהליך השינה שלנו בלילה, נוכל למזער את אותם הגורמים ואף לבטלם.
מצב זה יאפשר לנו שלא להגיע למצב פיזיולוגי של עייפות ועד תשישות.
מסקנה: אורח חיים רגוע ושלוו כולל בתוכו מגוון רחב של נושאים שרצוי ללמוד ולהבין בהם, כשאחד מהנושאים העיקריים כדי לחיות הוא שינה, שינה זהו מצב פיזיולוגי שבו הגוף נמצא בהרפיה.
כאשר הגוף נמצא בהרפיה מלאה יש באפשרותו להיטען אנרגטית באופן המקסימלי.
טעינה מקסימלית מאפשרת לנו לתפקד בחיינו באופן המלא.
כאשר אנחנו עייפים או תשושים, זהו שדר מהגוף שמבחינה אנרגטית אנחנו מתרוקנים או מרוקנים.
סיכום: נושא השינה הוא אחד מהנושאים החשובים ביותר בחיינו, ובמידה ולא נאפשר לעצמנו את תהליך השינה הרצוי רצוף בלילה, פשוט נגרום לגוף להתרוקן אנרגטית, להתנוון, להישחק, ולהיחלש, מה שמוביל לסבל בריאותי רב.
כאשר הגוף נחלש, אז גם המערכת החיסונית שלו נחלשת, וכאשר המערכת החיסונית שלו נחלשת, אנחנו חושפים את עצמנו לכל אותם חיידקים, וירוסים וטפילים אחרים, שיכולים לגרום לנו לחלות.
חוסר שינה יכול לגרום למצבי הזיה, לפרוש וליצירת מציאויות שהן אשליה.
כלומר, חוסר בשינה יכול לנתק אותנו מזהותנו האמיתית, ומהיכולת שלנו לפרש את המציאות האמיתית שבה אנחנו נמצאים וחיים באופן ברור, שפוי.
המסר במאמר: כדי להביא את הגוף לתפקוד מאוזן ויציב ובעיקר מכוון, עלינו לישון את שמונה השעות לערך בלילה, וזה מתוך ניסיוני האישי שלי, ולחיות את חיינו ברוגע ובשלווה עם סדר ושגרה.
כדי לשדרג את רמת המודעות וההתפתחות שלנו, עלינו לישון ולהיטען באופן מקסימלי.
אורח חיים בריא, מאפשר שינה של שמונה שעות בלילה באופן רצוף וקבוע, ולמצב זה עלינו לשאוף.

 

אין תגובות: