חפש בבלוג זה

קוראים נכבדים

מאז שהתעוררתי ב 1999 אני מעלה בכתב את התובנות שלי לאותה תקופה, כמו שאתם/ן יודעים הידע הוא אין סופי. אני משתדל לעדכן את המאמרים שכתבתי. ממליץ גם לעקוב אחרי ברשתות החברתיות ולהתעדכן. תודה שאתם/ן מתעניינים וקוראים את מאמרי.

תרגום/Translate

חפש בבלוג זה. Search this blog

חינוך מחדש במשטרים אפלים

חינוך מחדש.
איך יצרו הנאצים ומשטרים אפלים דומים אחרים זן שחונך מחדש לשם מימוש האידיאולוגיה האפלה שלהם?
"פיהרר, תן פקודה ואנו נבצע
".
איך יצרו הנאצים בן אנוש אפל שמחובר לרגשות השליליים ובעיקר לרגש הרוע? יוצרים את מה שנקרא "הדחליל החלול" לוקחים בן אנוש ומעבירים אותו חינוך מחדש מגיל צעיר מאד, כשמתוכו מוציאים את כול הערכים המשקפים את ה"אני" העצמי האמתי הרגוע והשלו ומרוקנים אותו מכול הרגשות החיוביים, ויוצקים לתוכו ערכים אפלים רעים שכוללים דפוסי התנהגות אך ורק מהרגשות השליליים.
לאחר החינוך מחדש נוצר בן אנוש שמפוצל, שמאולף, שמתוכנת לרוע, וכשאילוף זה נעשה להמונים מתקבלת חברה משוכפלת שנאמנה לאג'נדה שיצר הפיהרר במקרה של הנאצים ונאמנות מוחלטת לו, ללא כול יכולת למחשבה אחרת, אלטרנטיבית שתאפשר יציאה מהתבנית המחשבתית שבה הוא כלוא, מה שיוצר נאמנות פנאטית עד המוות.

אין תגובות: